A kereskedelemben dolgozókra is vigyáznunk kell! #covid_19 #maradjotthon

Hiába próbálunk meg lélekemelőbb postokkal jelentkezni és kedves vagy éppen vicces videókat osztani a Facebook oldalunkon...tudjuk, hogy nagy a baj és nem győzzük minden szerettünknek, ismerősünknek, követőnknek és vásárlónknak elmondani, hogy #maradjotthon!

Nem megyünk mazsoláért reggel a közértbe, legalább egy hétre előre összeírjuk, hogy mire van szükség a vásárlásnál, hogy minél kevesebbszer kelljen elhagyni az otthonunkat. Nincs zöldségeshez rohangálás, csak egy pudingpor hiányzik típusú "kiugrások". Kivárás, fegyelmezett viselkedés van, a családunk, a környezetünk és az egész társadalom óvása, társas távolmaradással. És nem utolsó sorban: mértékletességgel. 

Az egészségügyi dolgozók és a kereskedelemmel foglalkozók azonban nem maradhatnak otthon. Nekük az első sorban kell helyt állniuk: gyógyítani a betegeket, kiszolgálni a vásárlókat. Mindenkit, akinek szüksége van rá. Nem véletlenül mondják el annyiszor, hogy ezért IS maradjunk otthon, hogy ők is a leghatékonyabban végezhessék áldozatos munkájukat.

Tudjuk, hogy nem szabvány FFP maszk, de a semminél jobb, hatékonyabb. 50 darab mosható, fertőtleníthető, duplarétegű, kényelmes, igazgatásra nem szoruló, fürdőruhaanyagból készített maszkot varrtunk az egyik belvárosi SPAR élelmiszeráruház dolgozóinak, akik nap mint nap uganúgy végzik az árufeltöltést, a kasszázást, a csemegepultos munkát, mint a járvány előtt.

Ők nem kaptak "kimenőt", nem tudnak otthonról dolgozik, nekik rezzenéstelen arccal kell kiszolgálniuk és kedvesen, előzékenyen segíteniük a vásárlóknak. 

Becsüljük hát meg őket, és minden olyan embert, aki jelenleg is, ilyen nehéz időkben is tartják a frontot.

Legyünk mi is türelmesek, kedvesek velük, még akkor is mosolyogjunk, ha az arcunkat most maszk takarja! 

 

 

Szólj hozzá

translation missing: hu.blogs.comments.moderated